preskoči na sadržaj

Osnovna škola Supetar

Vijesti

ZDRAVA MARENDA

Autor: Vedrana Vlahović, 7. 4. 2017.

Učenici šestih razreda (VI.a, VI.b, VI. c) priključili su se projektu MI JEDEMO ODGOVORNO  tako što su u organizaciji svojih razrednika odradili radionicu pod nazivom ZDRAVA MARENDA. Radionice su organizirane u svakom razredu posebno 20. i 21. listopada. Za pripremu zdrave marende učenici su koristili integralni kruh, biljne, riblje i sirne namaze koje su napravili sa svojim roditeljima ili kupili gotove organske proizvode. Konzumirali su i sezonsko voće (mandarine, šipke, jabuke, bajame i orahe) te uvidjeli kolika je važnost tih namirnica po njihovo zdravlje. 

 

No title - Kizoa Movie Maker - Video Editor

Učenici su poslušali prezentaciju koju su  im pripremili njihovi razrednici a po završetku prezentacije sudjelovali su u panel raspravi kojom smo do kraja osvijestili povezanost krčenja amazonske prašume s proizvodnjom mesa (marendom koju inače jedu: topli sendvič-salama, peciva sa salamom i sl.), kao i važnost konzumiranja sezonskog voća te njihovim benefitima po zdravlje. Učenici su također osvijestili da svaki pojedinac može svojom odgovornom prehranom doprinijeti očuvanju našeg planeta i njegovih resursa. Ovim putem zahvaljujemo se svim učenicima te njihovim vrijednim roditeljima koji su pipremili namirnice za zdravu marendu i donijeli ih u školu. Nadamo se da Zdrava marenda neće biti samo jednokratni projekt već stil života za sve naše učenike. Kako je sve izgledalo pogledajte u videu koji smo za vas pripremili.

Razrednici šestih razreda: Bruno Lozina, Silvana Mirić i Tea Della Croce




Mi jedemo odgovorno je projekt koji se bavi zdravom i odgovornom prehranom. U njemu sudjeluje 20 Eko-škola koje tijekom nastavne godine 2015/2016. realiziraju projekt. Sam projekt financiran je od strane Europske komisije, u RH mu je nacionalni koordinator Udruga „Lijepa naša“. Sudjeluje 9 zemalja članica Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš- Fee: Češka- vodeći partner, Slovačka, Slovenija, Rumunjska, Bugarska, Poljska, Malta, Latvija, Hrvatska CILJ projekta je osposobljavanje mladih da budu aktivni i odgovorni sudionici naših prehrambenih navika.

Projekt se provodi metodologijom 7 koraka ( Eko škola).

1. Odbor eko škole

2. Analiza hrane

3. Akcijski plan

4. Praćenje stanja i ocjenjivanje

5. Rad prema nastavnom planu i programu

6. Obavješćivanje medija i uključivanje javnosti

7. Eko kodeks

 

http://www.vijesti.rtl.hr/video/vijesti/136561/hrvati-osmi-po-debljini-u-europi-najveci-porast-stope-pretilosti-na-bracu/


e-Dnevnik


Učenički blog

MRVICE SA ŠKOLSKIH HODNIKA

OŠ Supetar

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Sigurniji internet

IGRA INTERLAND

Korisni linkovi
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Časopisi

CMS za škole logo
Osnovna škola Supetar / Porat 25, HR-21400 Supetar / www.os-supetar.skole.hr / ured@os-supetar.skole.hr
preskoči na navigaciju