preskoči na sadržaj

Osnovna škola Supetar

Login
e-Dnevnik

OŠ Supetar

Tražilica
Sigurniji internet

BRINI O SEBI

- BUDI DOBRO - proŽIVI COVID

Portal za škole
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Časopisi

Kontakt

 

Skockajte web! 2012

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 1. 2011.

Ukupno: 1563541
Danas: 3
Prijevoz učenika

Sandučić povjerenja

Upis u srednje škole

Posjetite...

CARNet

Obrazovanje

Stručni skupovi

 

 
Posebni razredni odjel

Pri osnovnoj školi " Supetar“ u Supetru, u rujnu 2016. god. ustrojen je Posebni razredni odjel.

Razred je to s pet učenika u kojem nastavu održava učitelj edukator -rehabilitator uz suradnju pomoćnika u nastavi. Stručnu i ne samo stručnu pomoć nam pruža stručna služba naše škole i posebno naša ravnateljica.

S obzirom da je riječ o djelomičnoj integraciji, učenici u svojim matičnim odjelima prisustvuju  nastavi vjeronauka, likovne, glazbene, tehničke i tjelesno-zdravstvene kulture. Nastavu hrvatskog jezika, matematike, prirode i društva, prirode, društva savladavaju prema okvirnom nastavnom planu i programu za učenike s teškoćama u razvoju u specijaliziranoj učionici. 

 U radu s djecom s posebnim potrebama potrebno je mnogo strpljenja i ljubavi. Svakom učeniku se treba posvetiti što je više moguće jer su i rezultati tada vidljivi. Kod učenika uvijek tražimo „jače strane“ i one su nam vodilja k daljnjem radu i napredovanju. Iako su naši koraci manji od ostalih, svaki naš napredak nam je jako važan. Ono po čemu nismo nimalo drugačiji od drugih je da volimo smijeh, igru i druženja.

U našem razredu poštujemo i volimo različitosti te učimo jedni od drugih. Pravi smo prijatelji i spremno pomažemo jedni drugima. Volimo posjećivati prijatelje u drugim razredima, ali volimo i da oni posjećuju nas. Veselimo se pjesmi i plesu te šetnji i druženju. Uključujemo se u sve društvene i kulturne aktivnosti u našoj školi i zajednici te svojim prisustvom osvješćujemo bogatstvo različitosti u našem društvu. Marljivi smo i vrijedni, iako se ponekad brzo umorimo.
Vrata našeg razreda uvijek su otvorena!

U našem radu važnu kariku čine i roditelji s kojima svakodnevno kontaktiramo i bez kojih naš rad ne bi bio potpun te se nadamo takvoj suradnji i dalje.

I na kraju, nema veće nagrade niti pohvale od one koju čujete iz dječjih usta, a to je da se vesele svakom novom školskom danu i vama kao učitelju. Tada znate da sve ono što radite iz dana u dan cijene oni najiskreniji, a to su djeca.

preskoči na navigaciju